Hello Beauty sponge vs silikonsko jaje vs eBay "Silisponge"

Blendati prstima ili ne blendati prstima - pitanje je sad. Odgovor je: naravno da ne, kad danas postoji toliko alata za postizanje savršenog finiša tekuće podloge, a o nekima ste već čitali na blogu (Hello Beauty spužvica koju sam tad usporedila sa daleko popularnijom Real Techniques Miracle Complexion Sponge (onom narančastom)). U posljednjim nekoliko mjeseci beauty svijet je "zablendala" Silisponge - silikonska "spužvica" koja obećava revolucionarnu aplikaciju tekuće podloge bez upijanja proizvoda i sa finišom dostojnog najbolje makeup spužvice na svijetu (a to bi bio originalni Beauty Blender, sudeći po brojkama na tržištu). Pošto sam uvijek bila cicija po pitanju nepotrebno skupih proizvoda kao što je originalna Silisponge i Beauty Blender, za današnji post sam vam pripremila usporednu recenziju 3 stvari: Hello Beauty spužvica - kao dupe za B.Blender, silikonsko jaje za vježbanje šake (dostupno u većini bolje opremljenih dućana sa ortopedskim spravama i pomagalima) te eBay kinesku varijantu originalnog Silispongea.


Krenuti ću sa proizvodom za koji sam prvotno mislila da može komotno zamijeniti Silisponge, a to je prethodno spomenuto silikonsko jaje. Veličina mu je slična standardnim spužvicama tipa B.Blender ili u ovom slučaju Hello Beauty, oblika kapljice, ali uz nedostatak zašiljenog vrha što svakako smeta kada želite preciznije blendanje podloge oko očiju, pregiba nosa i sličnih područja.

Velika mu je prednost da NE UPIJA PROIZVOD što štedi tekuće/kremaste podloge koje koristite a to je jedna od najvećih mana originalnih makeup spužvica koje doslovno "jedu" novce zbog propusne površine. Iako silikonsko jaje koje posjedujem nema ravnu površinu već je teksturirana (vjerojatno zbog boljeg prijanja i korištenja), to ne smeta aplikaciji podloge.


Da vas poštedim daljnih specifikacija i usporedba, odgovor na pitanje koje svi postavljaju - može li silikonsko jaje ili sličan silikonski proizvod dostojno zamijeniti spužvice pri nanošenju tekuće ili kremaste podloge? bi bio: i da i ne. Da ako želite koristiti manje proizvoda i kupiti aplikator koji će vam trajati jako dugo ili praktički zauvijek jer nema razvoja bakterija i trganja kao kod standardnih makeup spužvica. U tom slučaju višestruko štedite novce, Ne ako želite besprijekorni finiš i nevidljive prijelaze na licu jer vam silikonski aplikator to neće baš omogućiti, koliko god vješti ili iskusni bili.

Na donjim fotografijama možete vidjeti Catrice HD Liquid Foundation podlogu nanesenu sa Hello Beauty spužvicom (standardne građe/oblika/moći upijanja) na lijevo i silikonskog jaja na desno. Primjetite kako podloga izgleda praktički nevidljivo na lijevoj fotografiji, dok je na desnoj itekako vidljiv prijelaz sa lica na vrat te nakupljenost podloge uz vlasište. A tragikomična je i činjenica da ovu razliku nisam ni skužila dok nisam okinula usporedne fotografije. :(


"Silisponge" ili u mom slučaju, kineski eBay lažnjak jeftiniji od dolara je polu-slučajno završio u mojim rukama kada me cimerica zamolila da joj naručim par komada pa sam uzela i sebi jedan za usporednu recenziju na blogu. Iako riskiram ispasti poprilično glupa, ne mogu procijeniti jeli riječ o silikonskoj vrećici ispunjenom vodom ili silikonskoj vrećici ispunjenom tekućim silikonom, no pretpostavimo da su se malo potrudili pa je riječ o ovom drugom (površina je svakako izrađena od silikona, sa zapečačenim rubovima). Mnogi su ovaj tip aplikatora uspoređivali sa umetkom za push-up grudnjake a neki su bili dovoljno.. hrabri (?) da prave umetke za grudnjake isprobaju za svrhu nanošenja i blendanja tekuće podloge i drugih kremastih ili tekućih makeup proizvoda.


Lažni eBay "Silisponge" je zabavan za igranje i stiskanje ali iskreno, ne obavlja svoju ulogu najbolje po meni. Iako se na donjim fotografijama "prije" i "poslije" čini da je finiš besprijekoran, opet se dešavaju problemi poput težeg blendanja proizvoda uz rubove očiju, pregib nosa, prijelaz lica na vrat i sl. Doduše, blendanje proizvoda u ta područja je nešto lakše nego sa silikonskim jajetom ali i dalje nedostaje onaj "wow" efekt kao kod klasičnih spužvica tipa B.Blender. Da, ušteda proizvoda je tu ali po meni nije dostojna zamjena. Mislim da je najbolji način aplikacije: prvi sloj sa silikonskom spužvicom i neprecizno blendanje po cijelom licu kao sa prstima, a onda za konačni finiš blendanje sa klasičnom spužvicom (Hello Beauty).


Na donjim fotografijama (isprike na lošijoj kvaliteti, slikane su sa mobitelom a ne fotoaparatom) vidite izgled Essence Pure Nude tekuću podlogu (jako laganu, prirodnog izgleda na licu) prije aplikacije - lijevo i nakon aplikacije - desno sa lažnom Silisponge "spužvicom". Prirodan efekt podloge je rezultat same podloge i njezinog finiša a ne aplikatora. Rezultat bi bio puno neprirodniji sa silikonskim jajetom, u što sam se i sama uvjerila.


Zaključak priče: isprobavanje ovih alata je bilo zabavno, no uvjerila sam se još jednom da ću za savršenu podlogu nastaviti posezati za Hello Beauty spužvicom. Što se tiče rangiranosti alata po prirodnosti finiša kojeg ostavljaju na licu, posložila bih ih - od najboljeg prema najgorem - 1. Hello Beauty spužvica, 2. buffing kist za podlogu tipa RT Expert Face Brush, 3. "Silisponge" i 4. silikonsko jaje.

Nadam se da vam je recenzija koristila, javite u komentarima ako imate ikakvih dodatnih pitanja. :)

5 komentara:

 1. Odlicna recenzija ,kada nam prestavljas makeup kolekciju,
  Pratim te,pa bi voljela da uzvratis komentar na novom postu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala :) Nisam ju planirala predstaviti na blogu jer iskreno nemam puno proizvoda za predstaviti,ali planiram napraviti post o "zelenoj" tj organskom makeupu sa manje štetnim sastojcima, kao mini kolekciju i makeup look uz to uskoro :) Također,uskoro ću pisati post o kolekciji preparativne kozmetike (rutini njege kože) pa se nadam da će te taj post zainteresirati. ;)

   Delete
  2. Odlicno,jedva cekam post
   Pratim te pa bi voljela da to uzvratis puno mi znaci

   Delete
 2. Imam Hello Beauty spužvicu. I narucila sam slikonsku s eBaya prije tjedan dana. Uzela sam 3 kom razlicitih oblika( ovalni, pa u obliku suze).
  Zanima me kako ce na mene ostaviti dojam i jel ce biti makar malo dobre..

  ReplyDelete
 3. I ja sam skroz zadovoljna Hello Beauty spuzvicom, a jednom sam prilikom dobila fejk RT spuzvicu s ebaya koja je bila skroz bezveze. Znam da bjezim malo s teme, ali imas li mozda za preporuciti dobar ucvrscivac za nokte?

  ReplyDelete

 

Newsletter pretplata