RADIUS Source četkica za zube

Ovu recenziju sam objavila danas na Facebook stranici, a ovdje ju c/p za sve vas koji me ne prate tamo, pa da ne budete uskraćeni za još jedan genijalan proizvod. :)


Jeste li ikad kupili proizvod koji je toliko dobar da ne možete vjerovati da je stvaran? Predstavljam vam: RADIUS Source četkicu za zube.
Što je tako posebno u ovom, naizgled običnom i neuzbudljivom, predmetu? Tehnologija i filozofija koja stoji iza, ispred i svugdje oko njezine izrade.
Prekrasna i unikatna drška je napravljena od "bioplastike" - plastike koja je napravljena od obnovljivih izvora (u ovom slučaju, biljaka) koja umanjuje upotrebu neobnovljivih izvora poput nafte, koje sve više i više nestaje i predstavlja jedan od najvećih problema današnjice, u mnogim aspektima. Materijali ne sadrže BPA (spoj za koji ste već čuli, a puni naziv mu je Bisphenol A - industrijska kemikalija koja se koristi u proizvodnji polikarbonatne plastike (PC), za oblaganje unutrašnjosti limenki/posuda za hranu i piće u što spadaju i plastične boce za vodu i sokove te kupovna dječja hrana).
"Dlačice" na Radius četkici su izrađene od najlona iz biljnih izvora. Glava četkice je zamjenjiva i lako se odvaja, no ne ispada prilikom upotrebe. U ovom pakiranju dobit ćete glavu gratis, a nakon toga možete ih kupiti odvojeno za stvarno nisku cijenu. Zbog odvojive glave i ergonomski dizajnirane drške, četkicu mogu koristiti i ljevaci i dešnjaci što je ogromni plus jer velika većina komercijalnih četkica je napravljena samo za dešnjake.
Površina sa dlačicama je skoro dvostruko veća od klasičnih četkica i omogućava brže, lakše i bolje masiranje desni (u što sam se osobno uvjerila i što me oduševilo odmah nakon prvog korištenja). Verzija koju sam kupila je "Soft" ili mekana a postoji još i "Super Soft" i "Medium".
Četkica nije ogromna i lijepo leži u ruci. Glava četkice je također rotirana za 45 stupnjeva, što se smatra najboljim kutem za odstranjivanje naslaga i manji pritisak na desni (što će razumijeti svi koji pate od paradentoze koju sam i ja nažalost naslijedila).


Četkica je kupljena preko iHerb.com stranice, a kod nas ih možete pronaći u Bio&Bio dućanima. Doduše, u Bio&Bio cijena je 100 kn, dok je na iHerb-u samo 67 kn, plus poštarina no možete ju kupiti za mnogo manju cijenu ako skupite dodatne bodove (ja tamo često kupujem pa sam ju zbog dodatnih bodova platila samo 65 kn ukupno). Zamjenske glave (2 komada) dođu 37 kn, a postoje u raznim varijantama (SS, Soft, Medium).
Zbog veće glave četkica raspoređuje i najmanju količinu paste za zube ravnomjerno, što štedi novce, a zbog svih navedenim odlika ova četkica štedi i vrijeme, zube, desni i sam okoliš.
Za razliku od klasičnih četkica, Radius četkice su napravljene da traju i traju a sama glava bi trebala trajati 3 mjeseca (dok ove tradicionalne traju mjesec do dva).
Radius ponosno ističe na pakiranju kako njihova tvrtka koristi solarne ćelije u proizvodnji, u pogonu rade samo žene i nalaze se u Pennsylvaniji, SAD-u. Njihov način proizvode stvara malo otpada no otpad koji stvore se reciklira i dalje koristi u izradi novih proizvoda. Svaki proizvod se provjerava ručno i posebno odobrava. U ponudi imaju još modela četkica, sklopive četkice za putovanja, zubne konce, pakete... Brend posjeduje Cruelty-free i Leaping Bunny certifikate, a jedini proizvod koji nije veganski je zubni konac od svile.
Oduševljena? Zaključite sami. :D Već spremam narudžbu zamjenski glava i putne sklopive četkice.
 
P.S. Znam da zvuči kao tele-reklama, ali nije, ovo je samo poduža recenzija proizvoda kojim sam preprezadovoljna i kupovat ću ga dokle god ga budu proizvodili.

Slični postovi

0 komentara:

Post a Comment

Translate