Lush Soak and Float

S Lush kozmetikom nisam bila zadovoljna duži niz godina, iako sam se uvijek rado prisjećala djetinjstva kad ih je moja obitelj kupovala po mnogo nižim cijenama od današnjih, a u igri su uvijek bili sapuni, masažne pločice i tekući gelovi za tuširanje poput slavnog Snow Fairy (danas je on LE proizvod). No zadnjih godinu i pol dana se češće vraćam u njihove dućane i ponekad pronađem nešto vrijedno pozitivne recenzije. Jedan od takvih proizvoda je kruti šampon naziva Soak and Float kojeg san svojevremeno namijenila prhutavom, osjetljivom i hidrogenom spaljenom tjemenu i kosi.


Da odmah raščistimo par stvari - prva: sadrži omraženi SLS koji potencijalno isušuje kožu i kosu a ja ga izbjegavam u svim kozmetičkim proizvodima kad god mogu, druga: neopisivo smrdi na dimljeno meso. Kao vegetarijanki, taj mi je miris bio posebno odbojan i jedva sam čekala potrošiti ovaj proizvod do kraja. Od ostalih sastojaka sadrži i ulja kleka i lavande, te latice cvjetova nevena i ruže. Sastav je u konačnici, ironično - veganski.


Pločica ovog šampona vrijedna 62 kn je teška 55 grama a uz upotrebu par puta tjedno trajati će ravno mjesec dana. Kod Lushevih krutih šampona volim štedljivost i dugotrajnost, što ni tu nije iznimka pa mu je relativno niska cijena iznimka u često preskupoj ponudi. Uz kupnju imate opciju za 30 kn više uzeti i metalnu posudicu posebno dizajniranu za čuvanje šampona, ali ih ja nikako ne volim jer se teško otvaraju a šamponi u njima se jednako tope kao i kad su ostavljeni na otvorenom, u blizini vode pod tušem. 

Ono što vas vjerojatno najviše zanima je djelovanje. Odgovor je - da, ovaj proizvod mi je zbilja pomogao kad sam imala jako oštečeno tjeme i kosu, a rezultate sam vidjela relativno brzo - nakon tjedan dana (tj. nakon par korištenja). SLS u sastavu mi srećom nije dodatno isušio kožu, a možda je zato više zaslužno nevenovo ulje koje san koristila u kombinaciji s njim. Dakle, ako imate oštećeno, opečeno ili prhutavo tjeme, mogu vam preporučiti ovaj šampon s napomenom da pročitate detaljnije sastav kako biste izbjegli dodatne negativne reakcije. 

Proizvod se nalazi u svim Lush dućanima,a uz moju recenziju pogledajte i ostale na lush.hr stranici.

Sretni blagdani! :)


0 komentara:

Post a Comment

 

Newsletter pretplata