Dr. Organic i Alverde organske paste za zube

Ponuda organske i prirodne kozmetike kod nas raste iz dana u dan. Uz navalu novih brendova i proizvoda, pitate se što uopće u toj gomili vrijedi probati, a što ne? Danas ću vam brzinski recenzirati dvije organske i veganske paste za zube: Dr. Organic Antibacterial Tea Tree Toothpaste (sa čajevcem) i Alverde 5 in 1 Zahncreme (sa metvicom).


Počnimo sa usporedbom količine i cijene: Dr. Organic pastu ćete za 100 ml platiti 45 kuna, a Alverde pastu 15 kn za 75 ml.

Što se tiče sastava, Dr. Organic je svoju pastu obogatio konkretnijim sastojcima od Alverde paste. U sastavu nema vodu, za razliku od Alverde paste kojoj je "Aqua" prvi sastojak na listi a Dr. Organic pasti je "Glycerin". Osim toga, Dr. Organic sadrži ulje lista čajevca (Melaleuca alternifolia leaf oil), ekstrakt islandskog lišaja (Cetraria islandica extract), ekstrakt sjemenki divljeg kestena (Escin) i prirodni silicij (Hydrated silica). Alverde pasta na poleđini napominje kako ne sadrži sintetičke mirise, bojila ili konzervanse (iako joj je voda na prvom mjestu). Čitajući sastav, primjećujem da sadrži također prirodni silicij, ekstrakt aloe veree na trećem mjestu (Aloe Barbadensis Extract), ksilitol (Xylitol) - sastojak iz drva breze, mentastog okusa, koristiti se u proizvodima za njegu usne šupljine za eliminaciju bakterija, Zinc Gluconate - koristi se za sprečavanje nastanka plaka i gingivitisa, Sodium Coco-Sulfate - sulfat deriviran iz biljke kokosa, zdravija verzija sintetičkim sulfatima, služi za pjenjenje, po meni nepotrebna i minus, te na kraju ekstrakti i ulja bilja: Chamomilla Recutita i Mentha Arvensis (pretpostavljam da se radi o jako malim količinama).

Sastav Dr. Organic paste za zube (preuzet sa terra-organica.hr):


Sastav Alverde paste za zube (preuzet sa dm.de):


I na kraju, samo djelovanje obje paste: sa Dr. Organic pastom sam primjetila svježiji dah koji bi trajao sve do jutra, nešto bolji efekt izbjeljivanja zubiju i ugodnu gelastu formulu koja se ne pjeni nepotrebno. Sa Alverde pastom nisam bila pretjerano zadovoljna jer, u usporedbi sa Dr. Organic pastom, slabije je čistila zube i usnu šupljinu, efekt svježeg daha je bio slabiji i nisam primjetila bilo kakvo izbjeljivanje zubi. Smatram  da je trostruko veća cijena opravdana nešto većom količinom i sastavom Dr. Organic paste pa svakako preporučujem i osobno biram nju. :)

Slični postovi

2 komentara:

  1. Voljela bih probati te organske paste ali se bojim da mi neće djelovati na zube koji su mi osjetljivi na hladno i toplo a za što mi inače jako pomaže Sensodyne pasta. Kad bih bila sigurna da pomaže, odmah bi kupila :)

    ReplyDelete
  2. Odlično, iduća je onda Dr. Organic!

    ReplyDelete

Translate