Mace sa Prave šape traže domove!

Pravoj šapi smo već davno prije pomagali, a sad je napokon vrijeme za nove pobjede. :) U dogovoru sa dobrim volonterkama ove neprofitne udruge koja pruža pomoć i udomljava napuštene mace (isključivo na području grada Zagreba i njegove okolice), u ovom postu ću oglasiti mace koje traže domove. Udruga nema azil ili bilo koji drugi prostor za svoje štićenike osim osobnih prekrcanih domova i stanova volonterki koji dijele sa hrpom napuštenih životinjica. Osim životnog prostora, oni im osiguravaju veterinarsku skrb, hranu, igračke, pijesak, grebalice i sve što drugo što mogu priuštiti. Kada udomite macu pod njihovog skrbi, vi spašavate dva mačja života - život vaše udomljene mace i život mace koja dolazi na njegovo/njezino mjesto ravno s ceste! A evo koji malci i ljepotice traže svoje ljudeke:

Tilla, Thalia i Tessa - tigrovi s Kvatrića
Ove tri curice i njihovo dvoje braće su pronađeni kao male bebe od 5 mjeseci na Kvatriću. Izrasli su u prekrasne male mace (3T seke sad imaju 3ipol mjeseca) i braća su brzo našla svoj dom, dok su sekice spremne za svoje ljudeke. U novi dom dolaze tretirane protiv vanjskih i unutarnjih parazita, socijalizirane i naučene na pijesak, a pritom potpisujete ugovor u udomljenju i prethodno se provjeravaju uvjeti za ove mačiće koji su razigrani, mazni i umiljati. Mačići nisu igračke za malu djecu ili neodgovorne ljude već osjećajna bića koja trebaju brigu i pažnju do kraja života!


Griša - mačji medenjak


Griša je nešto kraći i ima skraćenu njuškicu poput britanskih mačaka. Pitom je, mazan, voli se igrati i dobro se slaže s drugim mačkama. Udomljava se isključivo u stan bez mogućnosti izlaska van. Očišćen je od nametnika, naučen na mačji WC, cijepljen na zarazne bolesti i kastriran. Za njega zovite na broj mobitela 095 528 3845 ili pišite Pravoj šapi na mail/FB inbox.


Miss Ellie - bijela mačja damica


Njena me priča posebno dotkukla... Ellie je pronađena u blizini Kvatrića, u dobi od čak 10 godina. Neuhranjena, jako mršava, puna buha i dehidrirana. Između nogu je imala crne rane koju su napravile buhe, no taj dio se uspješno sanirao i Ellie blista kao u mladim danima. Maca je vjerojatno ostavljena i napuštena od strane obitelji kad joj je najpotrebnija. Ovako stare mace trebaju maksimalnu brigu i pažnju, a ne boraviti na cesti. Pomozite Ellie udomljenjem i s puno puno ljubavi, molim vas!
Sada hitno traži privremeni dom u Zagrebu ili još bolje stalni zauvijek dom. Jako je pitoma i mazna, te joj treba samo malo prostora, redovita hrana i njega.


Momo i Mimi - ex patuljci u potrazi za domomMimi i Momo su uz brata Maxa odlučili potražiti sreću u velikom bijelom svijetu, no Max je prešiša prvo dvoje i otišao u svoj zavuijek dom. Dvojac Mimi i Momo sad imaju 4 mjeseca. Mimi je prava šefica sa odlučnim pogledom koja je prva progledala i odlučila propuzati u život. Pratio ju je brat Momo, zavodnik sa "brčićima" u stilu Clark Gablea i ogromnim žutim okicama. Momo je najveći i najglasniji od trojca s početka priče i voli se držati u krilu. M&M dolaze u nove domove očišćeni od vanjskih i unutarnjih parazita, cijepljeni, naučeni na ljude, mace i prijateljski nastrojene pse, a prilikom udomljavanja potisujete ugovor i pristajete na prethodnu provjeru uvjeta života za mace. Ove mlade mace su osjećajna bića koja trebaju vašu brigu i ljubav do kraja života, a ne igračke za djecu ili neodgovorne odrasle!


Maxim i Mrvica - preslatke crne srećiceJoš jedan M&M duo su došli na ovaj svijet kao ničiji mačići. Mama Eliza je prošla sitno i rešeto na ulici, napuštena od strane svoje obitelji; sama i bez ikoga osim svoga dečka Rockya (tate od M&M) koji ju je branio i čuvao od svih. Malci sada traže domove, a dolaze u nove domove tretirani i očišćeni. Bebice su još male mace pa imajte na umu da vole grebati noktiće tamo gdje mogu (najbolje na grebalicu), vole kopati po posudicama za cvijeće, jako su zaigrani pa mogu u igri ugristi ili ogrebati bez zlih namjera te zahtjevaju puno pažnje i brige. Oni nisu igračke i nisu za malu djecu kojoj će dosaditi za tjedan dana!


Ursula - umiljata narančastooka ljepotica


Ursula je umiljata, mazna i pristojna maca neviđene ljepote. Nema jantarne ili žute oči već narančaste! Da, dobro ste pročitali. :) Pronađena je zajedno sa svojom dječicom - tri male bebice, a nije bježala od volonterki nego ih je dočekala predući i pričajući. Koje čudo od mačke! Ursula stalno prede i penje se u krilu, a dobra je i s drugim macama i jako voli društvo. Traži dom u Zagrebu i okolici, u zgradi ili kući koja nije uz prometnicu. Javlja se na broj telefona 098 99 88 608 ili na mail prava.sapa@gmail.com.


Uma i Ula - mazni mačići s uliceU&U su ljepotu nasljedile od mame Ursule. Ovo su jako hrabre i umiljate mace, koje se ne boje ni drugih mačaka, pasa ni ljudi. Pronađene su sa bratom kojeg je napao herpes te oduzeo mu oko. Braci se oko nažalost neće vratiti, no možda Ula i Uma mogu pronaći svoj zauvijek dom. :) Ula je "dalmatiner maca" koja se voli maziti i opustiti u rukama ljudi koje obožava pa ju od milja zovu "krpa". Uma je većinom bijela maca s pokojom mrljicom, življa je i zaigranija od Ule. Sekice se udomljavaju u Zagreb i okolicu savjesnim i odgovornim ljudima, a veterinarska skrb i sterilizacija su obavezne. Javljaju se na "mamin" broj mobitela: 098 99 88 608 ili na pravošapičarski mail: prava.sapa@gmail.com. 

                                 Umin i Ulin album na Facebooku sa fotkama i informacijama.

                          Yoko - tromjesečna crna pantera


Yoko je pronađena sa svojom crnom mamom, koja je na hranilištu okružena sa još crnih maca, vjerojatno su u rodu jer su jako povezane. Vitka zaigrana Yoko ima 3 mjeseca, živahna, uvijek u igri, jurnjavi i akrobacijama, samo za one spremne mačjih avantura. Udomljava se u Zagreb i okolicu, tretirana je protiv buha i parazita, te nije namjenjena kao igračka maloj djeci. Veterinarska skrb i sterilizacija obavezni kad poraste.

                                          Yokoin album na Facebooku sa fotkama i informacija.

                                  Abby - prava mačja slatkica


Abby je na cesti nažalost izvukla deblji kralj kao jako mala maca i pretrpjela je čak udarac nogom. :( Sad se oporavila psihički i fizički i traži svoj zauvijek dom. Možda ste baš vi njezin ljudek? Abby je pitoma draga maca koja voli spavati na kauču, igrati se i maziti. Ima 3 mjeseca i jako voli društvo drugih maca s kojima se super slaže. Udomljava se u Zagreb i okolicu, a prijevoz joj je osiguran. 


Lucijana - šminkerica u potrazi za svojim makeup artistima


Lucijana je dobila nadimak "našminkana" zbog prekrasnih crnih linija oko očiju koje izgledaju kao da su povučene tušem. :) Ona je mlada maca od 4 mjeseca i jako bi voljela otići u dom gdje ima prijateljski nastrojena životinja s kojom se može igrati, iako to nije uvjet. Vesela je, zaigrana i pričljiva, te se super slaže s macama, psima i ljudima. Udomljava se u stan ili kuću koja nije uz prometnicu, kao KUĆNI ljubimac, a ne vanjska mačka. Veterinarska skrb i sterilizacija obavezni, a prijevoz je osiguran za Zagreb i okolicu.


Betty & Poirot - retro mace s karakterom


Betty


Poirot

B&P su bili jako bolesnih okica kad su ih pronašli - Betty su oba oka bila jako upaljena, no sad su bolje a Poirot ima ostatke trećeg kapka na jednog okecu no to ga čini posebnim i izgleda kao da malo namiguje s tim jednim oko. :) Poirot je dobio ime po jednom "brku" sa jedne strane njuškice zbog kojeg podsjeća na slavnog istoimenog belgijskog inspektora, dok se Betty "fura" na Betty Boop i sljedeće fotke za koje će pozirati kao prava diva su možda iz baš vašeg zauvijek doma? Kao i svi ostali junaci ovih priča, B&P mačići NISU igračke za djecu već doživotni cimeri za odgovorne odrasle ljude koji će im pružiti veterinarsku skrb kad bude potrebna i sterilizaciju kad dođe vrijeme. 


Ukoliko niste u mogućnosti udomiti macu, možete uplatiti novčeke za hranu, lijekove, veterinarsku skrb, igračke i sve druge potrebe mačjih štičenika udruge Prava šapa. Volonterke uvijek pucaju po šavovima zbog gladnih ustiju, pa im je svaka (i najmanja) pomoć potrebna! 

Mirna Herman

2340009 - 3212576236

(PBZ banka)
IBAN HR47 2340 0093 2125 7623 6
svrha: Prava šapa


Unaprijed hvala od srca.


Slični postovi

4 komentara:

 1. Ajme, sve su prekrasne :) Nadam se da će naći sretan dom! Prema iskustvima frendica, mislim da ovo potpisivanje ugovora i provjeravanje uvjeta za život udomljene životinje i privatnog života udomitelja predstavlja tlaku za ljude i upravo ih iz toga razloga odbija od udomljavanja. Pa radije uzmu macu s ceste ili oglasnika jer ako se odluče na to, automatski zadovoljavaju sve potrebne uvjete i pristaju da pruže sve što mački treba!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nito nije spominjao "provjeravanje privatnog života udomitelja". Provjera se samo fizički prostor u kojem dolazi maca.
   Imati životinju u kući/stanu je velika odgovornost, a potpisivanje ugovora i provjera prostora je samo sitnica u cijelom tom procesu, sasvim zanemariva i potpuno opravdana. Ne vidim problema u tome, ja sam to obavila s mojoj macom i sve 5.

   Delete
 2. INNANA,
  sve mace sa Prave šape spašene su sa ulice, najčešće povrijeđene ili bolesne, u njih je uložen golem trud, emocije, novac i vrijeme.
  Te mace spavaju u krevetima privremenih udomitelja, oni ih tretiraju kao njihove mačke i kad odlaze u novi dom, želimo biti sigurni da idu u DOBRE RUKE, nekome tko će ih hraniti, davati im vodu, neće ih puštati na prometnu cestu i tko će ih kastrirati kad porastu da ne bi stvarale još neželjenih mačića kakvih je pun grad.
  Ne tražimo brda i doline niti provjeravamo ničiji privatni život, ne dolazimo ljudima nenajavljeni u stanove i vršimo inspekcije, samo dovezemo životinju u novi dom i zamolimo udomitelja da šalje slike i javlja se povremeno da znamo da je maca dobro.
  Pokušaj ti spasiti macu od smrti, dati joj svoje vrijeme, prostor, ljubav i novac, strepiti nad njom, liječiti ju, pa ju onda dati prvome koji te nazove bez da znaš kako i gdje će ta maca živjeti... tek onda možeš "pljuvati" po ugovorima koji nisu ništa nego obvaveza za udomitelja da adekvatno skrbi o maci i obaveza za volontera da macu prihvati bilo kada tokom njenog života ako ju odluče vratiti.

  Puno hvala Voodoo Blonde na pomoći :)

  ReplyDelete
 3. Draga Voodoo,
  nekoliko mjeseci prije negoli sam počela pisati svoj blog (nije mi bilo niti na kraj pameti da ću početi pisati bjutiblog, ali to nije poanta onog što ti želim reć), počela sam igrom slučaja pratiti Pravu Šapu i tamo naletila na komentar neke Voodoo Blonde. ;) I odonda te redovito pratim i čitam. Nemam mace, čitav život imam zamorce. Do nedavno sam imala malu tročlanu obitelj, a sada nažalost imam samo jednog prijatelja koji je usto i invalid pa sam svo slobodno vrijeme posvetila njemu. Nevrmajnd, opet skrećem s teme. Volim pomagati životinjama i pasima i macama i glodavcima, svaki mjesec pomažem financijski koliko god mogu raznim azilima, društvima, pojedincima... I tako sam se ja vezala virtualno za neku ekipu, npr. za mačka Tončeka (znaš, onog uličara bez zubiju) i još mislim na njega... Cure su genijalne! Svaka im čast i virujem da će im se trud isplatit jer dobro se dobrim vraća! <3 <3 <3 <3

  ReplyDelete

Translate