Lush Putty For Your Hands sapun

Ahoy narode, za vas večeras serviram recenziju još jednog Lush proizvoda - Putty For Your Hands, koji je ujedno bio zadnji Lush sapun koji sam kupila, a u nastavku pročitajte zašto.


Lush Putty mi je nuđen u dućanu kao apsolutno-genijalno-odlično-oh-morate-kupiti rješenje za moj problem sa SLS-om u svim Lush-ovim sapunima, pošto ga sam Putty ne sadrži. Na lush.hr stranici je opisan sljedećim riječima:


Idealan proizvod za suhe, iziritirane ruke
Znamo da je vrlo važno često prati ruke kako b i odstranili sve nečistoće i bakterije. No, ako imate osjetljivu kožu vaše ruke, od čestog pranja, mogu ispucati i postati izrazito suhe. Putty ForY our Hands je jedan od naših novijih izuma. Nafilali smo ga umirujućim sastojcima poput zobi, biljnog glicerina, sljezi i shea maslaca jer znamo što treba vašim, ali i svim ostalim rukama. 
Dakle, u navodima iliti obećanjima stoji da je za a) suhu iziritiranu kožu (očito iziritiranu SLS-om  kao moja) b) bogat umirujućim sastojcima i c) ono što oni misle da mojoj koži tj. rukama tj. novčaniku treba.
Da budem kratka - ovo je najgori kruti sapun koji sam ikad probala u životu. Nema mirisa, nema boju i izgleda gadno. S obzirom na nježniji sastav i manjak SLS-a, uopće se ne pjeni, već naprotiv - raspada se u ruci prilikom korištenja. Znate kad se u hororcima sporedni lik (jer glavnog nitko ne dira do odjavne špice a ni tad) nekako zaledi ili skameni pomoću neke magične ili ine moći, te se počne lomiti u komadima a svi vrište okolo? Tako izgleda korištenje Putty-a. Zbog tog iskustva bih mu dala prikladniji nadimak, no biti ću pristojna. Pošto se raspao nakon prvog (pokušaja) korištenja, nemam dužih dojmova s njim (srećom!) pa ako ste u pohodu na njihove sapune, a ne smeta vam sastav kao meni - preskočite. Nisam gledala recenzije na netu, no baš me zanimaju iskustva drugih s ovim proizvodom. Možda se moj preprao kad sam ga omotala pa se skamenio i odbio suradnju? Ne bih znala, a lošost pripisujem sastavu. Djelatnice u Lush-u su mi na izlasku iz dućana rekle: "Ako vam ovaj sapun ne bude pasao, neće niti jedan!" i tako bi. Više ne kupujem njihove sapune, no neki proizvodi su mi dobri popus šampona, regeneratora i svježih maski za lice a sam Lush je CF brend, imaju odličan izbor veganske kozmetike, sudjeluju u brojnim kampanjama za životinje i okoliš a ambalaža im je napravljena od recikliranih i/ili prirodnih materijala. S obzirom na sve navedeno, imaju moju potporu, ove godine ih neću tako lako otkantati kao prošle i nastaviti tražiti dobre proizvode u njihovoj velikoj ponudi,
I koji vrag su ove žute čandrlije na njemu koje podsjećaju kao svježe izvučeni nosni miteseri na flasteru za pore? Fuj.

Sastav dežurnog krivca (skinuto sa lush.hr):

Jeste li i vi isprobali/le ovaj sapun i koji su vaši dojmovi? Zanima me jesam li jedina kojoj nije nikako odgovarao.

11 komentara:

 1. Ajme, zašto si to kupila :/ izgledao kao neki mandolato kojem je dobrano prošao rok trajanja i odvratan je..
  Al, dobro da si napisala, kad odem u Lush uvijek me uspiju nagovorit na nešto "extra dobro za moju kožu". Pomalo sam već razočarana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Izgledao je manje odvratno onako na gomili :( A nagovarale su me na njega kao da nema sutra, platila sam 25 grama jednako toliko kuna pa rekoh nije smak svijeta.. Sljedeći put probaj sve ako imaju testere na koži prije!

   Delete
  2. ček, znači 100 g je 100 kn???!

   Delete
  3. ne, 76 kuna i tu dolazimo to toga da sam ja debil za matematiku :D Dakle, platila sam 6 kuna manje ili 19 kn. Pardonček. Svejedno preskupo za ovo :((

   Delete
 2. Ti i Lush nikako na zelenu granu :D
  Ja volim njihove maske, ali za ostalo ne dam novce jer je precijenjeno, a i nemam neku želju probati.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, baš je kao opsesivno ljubomornog napornog dečka kojem se stalno vraćam a svaki me put izmaltretira.. Maske su fakat dobre, no pošto sama doma pravim svoje, kod njih mogu kupovati samo proizvode za kosu i eventualno neku glupost sa strane.

   Delete
 3. HAHAHHAHAHAHA miteseri haahhaah baš tako izgleda :S

  ReplyDelete
 4. kupi njihovu Karmu i to je to za tebe, baš nemaš sreće :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Karma sapun? I on sadrži SLS, isušio bi me ko' pustinju odmah :(

   Delete
 5. ja uzmem mali komadić u ruke,lagano ga smočim vodom,držim par sekundi između dlanova i pričekam da se malo otopi i s tim protrljam ruke,uglavnom nikakve koristi od njega :(

  ReplyDelete
 6. Ajoj, ti nikad s njima na zelenu granu :/ Iako me privlače, iz protesta neću kupovati sapune po tolikoj cijeni - postoji toliko drugih mladih kreativaca koji ih rade još bolje :)

  ReplyDelete

 

Newsletter pretplata