Om-nom Of The Day 24/10/2012

Rijetko kad se zateknem da više dana za redom jedem isto jelo jer volim eksperimentirati s okusima i namirnicama, no ovaj tjedan sam više dana za redom jela svoj novi-najdraži-homemade-fast-food obrok: pomfrit s odrescima od soje i Thai slatko-ljutim chilli umakom. Umak je nešto najbolje na svijetu i možete ga pronaći u većini bolje opremljenih marketa (Diona, Konzum). Za pomfrit koristim ogromnu wokastu tavu jer mi se u ničemu živom ne isfriga dovoljno brzo. Odreske od soje Primavita brenda (hrvatski, ne-GMO proizvodi) kuham u vodi 10ak minuta, nakon čega ih posipam raznim začinima poput soli, papra, curry-a, ružmarina, bosiljka i origana. Sve smažem za par minuta iako sam jako spor jedač jer mi je ovo čudo prefino :D I da, znam da je nezdravo i znam da trebam smanjiti sa sojom i znam da jadyjadyjadajadajay.. Evo vam lepe fotke.



A prije neki dan sam bila sa novom frendicom u Zagreb slastičarni (Teslina, kraj ulaza na Cvjetni) za koji nisam imala pojma da ima unutrašnji dio na katu i oduševila se kolačem/tortom Passion, napravljenom od svježeg sira i voća. Ne znam jel' bila ljepša za gledati ili jesti.



Na kraju dana sam napravila nešto što doslovno nisam GODINAMA - kupila Kinder jaje :D Kad ste si zadnji put kupili Kinder jaje, ha? :D Nisam luda za mliječnom čokoladom baš, no ovaj me okus totalno vraća u djetinjstvo.


I tako ja jedem svoje Kinder jaje, držim se svog posla, kad me odjenom napadne minijaturni plišani polarni medvjed iz jajeta u jajetu. Odvela sam ga kući jer nije bio uzoran sisavac. A i sladak je. (•⊙ω⊙•)




4 komentara:

  1. Često puta posegnem za kinder jajetom na blagajni, ima nešto u toj čokoladi.. A igračkice skupljam, fora su mi.. Ovaj medo kojeg si dobila je preprepresladak.. super post :)

    ReplyDelete
  2. Ja obožavam ovaj umak i uvijek ga imam u frižideru a volim i sojine odreske a i pomfri a ni torta ne izgleda loše makar sam ja zaljubljenik čokolade i kinder jaje bi mi išlo više u slast!

    ReplyDelete
  3. e, ja kad skuham soju onda je iscijedim, zacinim isto sol,papar,curry kombinacijom, al je onda jos sprzim na maalo maslinovog ulja dok ne dobije hrskavu koricu... mislim da bi ti to jos fantasticnije pasalo u ovu kombinaciju (a ujedno je to i jedini nacin na koji znam pripremiti soju:D)
    nego, moze prijedlog? ajde nam pisi malo kako koristis i spremas raznorazne vegetarijanske namirnice a la proso, leca i sl. .. moze i soja, seitan.. jer ja bih to rado papala, al nemam ideje kaj s tim :) hvala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. to mi je javila još jedna cura na mail! ona također skuha pa marinira pa sfriga. ja to ne radim, ne piše na upustvima za ovu soju, no isprobati ću, ajd.

      može, planiram napraviti post o mom vege prelasku pa ću to uvrstiti u post :)

      Delete

 

Newsletter pretplata