Om-nom Of The Day 19/10/2012 et al.

Teško je reći da se radi o Om-nom Of The DAY postu jer sam skupila neke kadrove od zadnjih par dana, no naravno da vama to ne smeta, jelda? :D Jučer je bio jedan "žuri mi se" rućak - dinstani grašak sa povrtnim temeljcem + kiselim kupusom. Kiseli kupus je kisel'. No hajd', najedoh se :D


Recept za ovaj bučkuriš je: narezati pola glavice luka (srebrenca) i omanju zelenu papriku, te ubaciti u tavu na ulje da se dinsta 3-5 min. Zatim dodati pola manje naribane tikvice i pola velike konzerve pelata i posliti i popapriti. Ja jako volim začiniti svoja jela pa stavim i manju šaku peršina i origama, malo bosiljka, majčine dušice, churry-a i miksa za salatu ili Vegete. Igrajte se sa začinima, saznajte što vam najbolje paše. Pred kraj dodati manju konzervicu graška i dinstati još par minuta. Po želji smiksati sa kiselim kupusom ili staviti kao prilog sa strane :)



Patuljčica me mrko gledala dok sam pravila ručak. Očito nije bila oduševljena kao ja :vječno sretni kuhar: Ovo crveno na ustima joj je ruž kojeg sam u zadnji tren spasila od nje :O


Sinoć se radila pizza, a na vrhu su bile zelena paprika, tikvice, sir i luk. Prva dva sastojka su posebno ukusna na vege pizzama, iako vam savjetujem (a i samu sebe podsjećam za ubuduće) da preskočite integralno brašno za ovakva jela. Predugo se peče, a kad bude gotovo, sastojci na vrhu budu prepečeni :( Pohvale idu, doduše, na Podravkin gotovi naribani sir za pizzu u vrećici od 350 g!


U Green Pointu, mojoj novoj najdražoj fast food lokaciji u gradu, sam jela tofu cheeseburger s aioli umakom (majonezom bez jaja) i lukom. NJ-A-M!


Po gradu ćete u zadnje vrijeme naletiti na razne duhovite grafite i ironične naljepnice, a danas sam nakon klopanja naletila na jednu s kojom se slažem u potpunosti:


Danas sam se napokon i maknula iz stana za potrebe crtanja za tečaj i potražila modele na Zrinjevcu. Bio je savršen sunčan dan, taman za skiciranje i preseravanje u centru grada.



Malo smo se zezali i snimali svoj live talk show :D Vesele me ovakve sitnice, pogotovo kad se blamiram u javnosti ili sprdam na svoj račun.



Naletili smo i na Good Sweets by Tea Mamut u Teslinoj i kupili panna cotta i čoksa okuse. Hrvatski proizvod: ček; ručno rađeno: ček, dizajn i lokacija: ček; dobar okus/tekstura: beeeeep! Sry Tea, no ne valjaju ti baš ovi desertići :( Barem sam sačuvala pakiranja i reciklirati ću ih za držanje kistića ili olovaka.


Illamasqua sutra održava svoja Beauty School Drop In predavanja - tematika je nude look i da - jedva čekam :D Taman nakon tečaja crtanja, a nisam u dućanu bila skoro mjesec dana i fale mi iskreno :( Ako ste sutra u Zagrebu, i nemate planova od 17 h do 20 h, navratite u Illamasquu na Cvjetnom pa ćemo se družiti!


Za par dana vam spremam nešto posebno jer se bliži jedan jako važan datum za ovaj blog :) Za vikend očekujte fotke sa Illamasqua predavanja i New in post (imam BRDO stvari). Živ'li.

10 komentara:

  1. A da koji put nabaciš i neki recept, da i mi pripremimo tako nešto? :) Ovako nas samo mamiš finom klopom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a dodjavola, svakiput zaboravim :D Evo idem editirati recept za prvo jelo, a upamtiti ću ubuduće da stavljam i recepte ;)

      Delete
    2. Thanks! Morat ću i to isprobati, ali prije su na redu oni kalupi u obliku srca. :)

      Delete
  2. baš sam u zadnje vrijeme isprobavala ove good sweets desertiće. probala panna cottu, cheesecake i ovaj od čokolade. čokolada je ubi bože gorka, too much čak i za mene koja volim gorku čokoladu. panna cotta mi je li-la, nije odvratna, ali nije ni savršena nešto. nju sam kupila samo zato što sam htjela probat koji je to vrag jer mi je king panna cotta naj slatkač ikada :) jedino cheesecake me oduševila :) savršenstvo!
    al kad sam prvi put kupila te desertiće znala sam da ću reciklirati, u jednom je već smućkan peeling od šećera i meda, a ostale još čekaju namjenu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. meni se čine idealnima za kuhinju i začine na policama :D kul ideja svakako.

      Delete
  3. Mislim da bi se ubila u ovom tofu - cheesburgeru! :D
    Volim jesti meso, ali mi uvijek nekak ne sjedne kad znam da jedem nekaj mrtvo.. :S

    ReplyDelete
    Replies
    1. koja paradoksalna rečenica, kolegice :) pa nije ni čudo jer zbilja i jedeš nekaj mrtvo, pogotovo nešto što tebe u prirodi nikad ne bi napalo ili ubilo. ja sam se tako osjećala kad sam prelazila na vege i osjećaj ne imanje nečijeg termički obrađenog trupla u ustima je stvarno dobar. probaj tofu, ja ga najviše volim dimljenog ;)

      Delete
  4. Može jednom post o prelasku na vege, kako ti je bilo u početku, kako i zašto si se odlučila na to i što ti je bio najveći problem u početku? Bilo bi baš interesantno. Evo trebala bi se osobno definitivno odreći mlijeka i kave, ali nemam blage veze odakle da krenem. S vegetarijanstvom sam koketirala u srednjoj školi, možda mi je onda snaga volje bila jača nego sada, ali ne bi imala ništa protiv opet krenuti u tom smjeru... Inače stalno pratim tvoj blog, ali rijetko kad komentiram! ;)
    Pozz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. može, naravno ;) hvala što me pratiš, cijenim!

      Delete
  5. jao ja obozavam sve te good sweets slastice, coko krema mi je najdraza, al i ostale uzmem s vremena na vrijeme

    ReplyDelete

 

Newsletter pretplata