Recenzija: Essence Sun Club - Matt Bronzing Powder & Allover Shimmer for Blondes

Napokon recenzija 2 proizvoda koja su me (uz nekoliko drugih isprobanih u posljednjih par mjeseci) počela lagano otvarati prema Essence brendu s kojim nisam prije bila pretjerano oduševljena, pogotovo po pitanju dekorative lica. Malo upozorenje na samom startu: picture heavy post :)Essence Sun Club Matt Bronzing Powder for Blondes (lighter skin) - vjerojatno će vam ovo biti čudno, al ovo je moj prvi bronzer u životu. Do sad sam imala jako glupu predrasudu da se bronzeri rezervirani samo za tamnopute, da svi sadrže puno shimmera i da su svi izrazito narančasti, pa je cijelokupni dojam jako neuredan i neprivlačan. Kako sam počela više istraživati na području kozmetike (i zbog bloga ali i zbog "sve mora doći na red" stava :D), dala sam da me prije nekog vremena u Illamasqui našminkaju sa Spite rumenilom koji je slične boje kao ovaj bronzer (moja prvotna reakcija je bila /shock "To je rumenilo?" jer su sva rumenila, kao jel, rumena. Znam, bila sam debilček. /sweat) a rezultat je bio fantastičan i tako sam skužila što je konturiranje. I hvala vragu na tome.

Dobro, dosta mog blesavog naklapanja o otkrivanju tople vode, krenimo na bronzer. Dakle, radi se o MAT puderu u kamenu za konturiranje. Ovo je "Blondes" varijanta, dakle najmjenjen je svijetlijoj puti. Čula sam uglavnom pohvale o njemu na netu, a u dućanu me impresionirala njegova veličina i cijena - 15 g za 30ak kuna. Kad ga držite u ruci, prekriva vam cijeli dlan. Mogu skoro igrati frizbi s njim na Bundeku.


Boja nije narančasta, već boja bijele kave/bež iako pakiranju ima minimalno narančaste boje. Također mi se samo pakiranje sviđa jer je prozračno i jednostavno (podsjeća me na Catrice-ov dizajn proizvoda koji je također u tvrdoj prozirnoj plastici). Sama tekstura pudera je jako fina i baršunasta i ne trusi se, što je veliki plus! Jedina zamjerka je nepostojanost, ali pošto se radi o puderu u kamenu, ne čudi me jer na meni jedino kremasti pigmenti ostaju dugo na licu.

Essence Sun Club Matt Bronzing Powder for Blondes (lighter skin) swatch (N20 skintone).

Essence Sun Club Matt Bronzing Powder for Blondes (lighter skin) swatch (N20 skintone).

Što se tiče nanošenja na lice, ovaj bronzer DEFINITIVNO zahtjeva korištenje sintetičke četkice sa gustim i zbijenim dlačicama. Jako me (ali jako) iznenadila razlika u izgledu pudera na koži kad je nanesena Abbamartovim kosim kistom za rumenilo i Sephorinim #45 kistom. Iako je Sephorina četkica namjenjena za nanošenje mineralnog pudera u prahu, meni je idealna za nanošenje ovog bronzera jer sa Abbamartovim kistom (koji je od prirodne dlake - very bad idea) izgleda kao da me netko polio kantom narančaste boje za zidove.

Lijevo: bronzer nanesen Abbamartovim kosim kistom za rumenilo, desno: bronzer nanesen Sephorinim #45 kistom. Vidite o čemu vam pričam? Količina pudera je jednaka, a sa Sephorinim sam (zbog naravni četkice) dodatno utrljavala (buffing) bronzer u obraze.

Essence Matt Bronzing Powder na obrazima.

Slijedi highlighter iz Sun Club kolekcije ili Essence Sun Club Allover Shimmer For Eyes, Face & Body for Blondes (lighter skin).Riječ je o puderu u kamenu koji sadrži sitne shimmer čestice koje se lijepo presijavaju na koži. Kao i kod bronzera, tekstura pudera je jako fina i baršunasta, ali i njemu je postojanost jako slaba (čak bih rekla i nikakva). Lako se briše sa kože ako dirate prstima područje na koje je nanesen, a topi se pod vodom što ga čini totalno nevodootpornim. 


Allover shimmer "kockica" se sastoji od 6 nijansi vodoravno postavljenih, a pojedinačno su jako lijepe ljetne boje. Prva nijansa (najsvijetlija) čini odličan highlighter, ali je premalo područje da bi se moglo dohvatiti bilo kojom četkicom. I tu dolazimo do konačnog dojma o kompletnoj nijansi proizvoda - definitivno pretamna i narančasta za svijetliju put. Puder sadrži sitni metalik sjaj, ali on se ne vidi pretjerano na koži te se sam puder ponaša više kao rumenilo nego highlighter za kojim sam se nadala.

Essence Sun Club Allover Shimmer for eyes, face & body - Blondes (lighter skin) pojedinačni swatchevi nijansi (N20 skintone).

Essence Sun Club Allover Shimmer for eyes, face & body - Blondes (lighter skin) pojedinačni swatchevi nijansi (N20 skintone).

 Essence Sun Club Allover Shimmer for eyes, face & body - Blondes (lighter skin) sve nijanse pomiješane - desno gusto naneseno, lijevo: izblendano sintetičkom četkicom (N20 skintone).

 Essence Sun Club Allover Shimmer for eyes, face & body - Blondes (lighter skin) sve nijanse pomiješane - desno gusto naneseno, lijevo: izblendano sintetičkom četkicom (N20 skintone).

Razlika u nijansi proizvoda - lijevo: Matt Bronzing Powder, desno: Allover Shimmer preko bronzera.

Što se tiče Allover Shimmer-a, trenutno mi je pretaman pa ću ga ostaviti za ljeto. Nisam ga koristila na očima ili ostatku tijela jer me postojanost proizvoda poprilično raočarala. Za 30ak kuna dobit ćete 11 g proizvoda. Oba proizvoda su dio redovnog Essence asortimana (nisu LE) i možet eih pronaći u DM i Kozmo drogerijama te u Nama i Muller robnim kućama.

Slični postovi

8 komentara:

 1. Ako te tješi, ja sam prije par mjeseci kupila svoje prvo rumenilo i svoj prvi bronzer (Catrice mat bronzer) i još ga nikad nisam upotrijebila. xD

  ReplyDelete
 2. Ovaj drugi proizvod izgleda tako primamljivo ali uvijek sam se pitala koliko uopće ima smisla, kao što si ti rekla, za highlight su sve boje pomiješame pretamne, a odabrati samo jednu kistom za puder ili rumenilo je nemoguća misija. I preshimmerasto je za moj ukus!
  Ali bronzer mi se čini dobar zato :) Bez vidljivih narančastih tonova, što je rijetkost kod drogerijskih proizvoda..

  ReplyDelete
 3. ja ne posjedujem bronzer i nekako ga nemam namjeru ni kupit, jako sam svijetla i mislim da nemam oblik lica za njega, highlighter imam, ali ga ne koristim pretjerano cesto. koliko god je lijepo dobit tako veliku kolicinu proizvoda, ali mislim da tih 15 grama bronzera ne bi potrosila za deset godina, a do tad ga mozes bacit pet puta. tako velike kolicine su super za make up artiste, a oni ipak sumnjam da koriste essence

  ReplyDelete
 4. Imala sam ovaj highlighter, nije mi uopće odgovarao pa sam ga proslijedila. I za moj ukus su ove shimmer čestice bil stvarno too much, pogotovo za proizvod dizjaniran za lice. Bronzer me, s druge strane, zaintrigirao sada. :)

  ReplyDelete
 5. Sličan bronzer imam i meni je odličan. Highlighter je taj koji me zanima!

  ReplyDelete
 6. Hm, nešto razmišljam da bi se i bockalicom dao nanijeti OK? Ili se varam?

  Inače, ne koristim bronzer, jako jako sam svijetla, pa se brinem na šta bi to ličilo, mada priznajem, tvoje fotke djeluju baš primamljivo :)

  ReplyDelete

Translate